ПътуванеИнструкции

Познан (Полша): забележителности, снимки и коментари

Днес, когато произнася името на един от най-видните европейски страни през последните - Rzeczpospolita, се има предвид, на първо място, Полша. Воеводство (Познан - нейната административен център) - може да се каже, на мястото, където започна всичко. На брега на река Варта уреден още от древността: археолозите са намерени останки от селище, основано през десети век, а през XI градът е вече споменатите в хрониките.

първата столица

Според легендата, Лех, чешки и Рус (бащите-основатели на трите славянски народи) се срещнаха тук след дълго отсъствие. Те незабавно призната помежду си и извика: "знам" ( "знам", в смисъл). Следователно, според легендата, а градът отиде. Учените са по-прозаични: те предпочитат да се мисли, че причината е старото име на полския Познан.

Познан (Полша) - един от най-старите градове в страната (някои историци смятат, че това е първата столица на държавата). Туристите са привлечени от богато историческо минало, както и на удобно място: много пътната и железопътната мрежа преминават през Познан, така че пътуващите често пътуват тук. След кратка обиколка на града, много от тях, съдейки по мнения, че е много жалко, че не планира да посвети този град повече време. Има какво да се види.

Историческата част на града

От Познан (Полша) - доста характерни за средновековната европейско селище, центърът на града е местността Стария пазар. Кой е най-посещаваният част на Познан. Площта на квадрат и доста обширна: голям размер футболно игрище (приблизително 140x140 т). Тук е съсредоточена голяма част от това, което си заслужава да видите, пристигайки в Познан (Полша). Забележителности буквално "пълзят" наоколо. Ако се съди по мнения, компактен подреждане на много интересни паметници и структури са много щастливи туристи.

Стария пазар, повече от 750 години - от началото на сградата, посочена в 1253. Това не е най-големият град на област Полша (подобно във Вроцлав и Краков повече), но това се смята за един от най-красивите в Източна Европа.

кметство

В центъра на архитектурния ансамбъл на кметството се намира - "искрени поздравления" от епохата на Възраждането. Сградата е проектирана от италианския архитект Ян Quadro 1560 и стила му със сигурност е на Възраждането. Разбира се, първото кметството, дървени, се появи по същото време с района, но е унищожен от пожар. Но новата запазена до наши дни почти непокътнати. Страдах, всъщност, само камбанарията: До 1725 тя стана в небето на височина 90 метра, но елементът е коригиран и летял ураган причинени щети на сградата. Сега височината на кулата е "само" 61 метра.

Кметството увенчан суверенна-метров орел, който е оцелял всички исторически катаклизми и лошото време - тя се счита за един от символите на града. Друга емблема (и тя изглежда да е много по-хубав, отколкото жителите на града) са кози, които, според легендата, записани на град Познан. Полша в този смисъл, не е по-лошо от Римската империя (ако си спомняте какво Вечния град дължи гъски).

"Bodlivaya" лого Познан

В различни мнения за туристи, които имаха възможност да се запознаят с легендите на сайта, можете да намерите две версии на "коза подвиг." На един от тях, животните са избягали от собственика, който възнамерява да ги тече. Търсенето на бегълците го подтиква да покрива на кметството (легендата не се произнася по кози изкачи), където той видя ордите от врагове, се премести в града. Предупредени гражданите са успели да отблъснат атаката на врага.

Според втората версия, bodlivye кози започнали битка през нощта, така че жителите не съм спал пожар започне в града. Както и в действителност, това не е известна, но в чест на рогатите спасители всеки обед вратата над часовника на кметството се отваря (това е забавно, между другото, се появява през 1661), а от там има герои, които "butskayutsya" точно дванадесет пъти за забавление на разнородна тълпа който ще бъде щастлив да погледнете.

град усмивка

По един или друг начин, но символите на града им poznantsy любов. Многобройни сувенири бият техните образи, и недалеч от Стария пазар има метална инсталация, изобразяваща две окръг кози. Децата с удоволствие рогати седло упорити и родители в същото време в бързаме да ги уловят в снимки. Познан (Полша), идеално място за семейна почивка.

Многобройни туристи отбелязват, че градът не е дребнав, дори и по време на голям приток на хора. Местна приятелска усмивка отношение към туристите е много сърдечно.

Около Стария пазар

Всяка от къщите, разположени по периметъра на Стария пазар, има своя собствена специална история. "Къща под капака" (номер 50) е известен с факта, че през 1716 г. от неговия прозорец на втория етаж паднаха, доста наберете "импресии", някои благородници от свитата на крал Август II. Злите езици казват, че е шумен себе си монарх.

Номерът на къща се намира на 45 Instruments Музей Мюзикъл (има само три в Европа). Тази сграда веднъж играе Шопен себе си, не е смъртна маска на великия композитор.

Понякога по време на Dzyalynskom Palace (номер 78), един от най-красивите сгради в Стария пазар, за да изисканото общество, имаше топки, партита, театрални представления. Сега има богата библиотека.

Square антураж

В ъглите на площада са фонтаните. Ldin от тях автентични, запазени от времето на строителството и посветена на Прозерпина, любовница на подземния свят. Другите три - Аполон, Марс и Нептун, се появява само в началото на XXI век, когато градът реши да възстанови историческия облик на района.

След като фонтани са чисто практическа цел: тук са били поставени в гнездата, в които жителите на града взеха питейна вода. По-късно те са били украсени с дървени фигури, които, разбира се, не оцелее. Само в XIII век скулптури от камък, но много от войните, които преминаха през територията на града, твърдят много паметници от миналото.

На стария площад има и друг средновековен любопитство - позорен стълб. Това осмоъгълна кула, където на върха на статуята вдигна палач. В древни времена сградата е била използвана по предназначение: за стълб вързани невинен в малки "мръсни трикове" граждани - крадци, проститутки, мошеници. Кой би могъл да ги хвърлят кал, плюе или забавлява подобен "цивилизован" начин. Прави впечатление, че каменната хвърлянето са забранени.

студент проказа

Сега оригиналната публикация, построена през 1535 г., се намира в Националния исторически музей в Познан (намира се в сградата на кметството). На площад украсена екземпляр, който носи датата на поста, когато е ремонтирана. Последният път, когато строителството е трябвало да страдат преди четири години, доста пиян студент успя да се изкачи на кулата и пуснете фигурата на палача. Счупете статуята е трябвало да се възстанови - глава свали една от подвиг катерач на свидетелите ".

Студентски проказа в града не са рядкост: много млади хора от съседни страни идват да го изучават в Познан. Полша, която университетите се радват на добра репутация в Европа, в този смисъл е много популярен. Градът разположени около десетина университети, включително и такива "грандове" като университета. Адам Мицкевич университет, Познан технологичен университет и Медицински университет по икономика и др.

Познан работи и се забавляват

В допълнение, Познан - градът промишлени. Той е сред петте най-големи градове в Полша. След Полша се определя с вектора на своето развитие и е насочила по европейска интеграция, много инвеститори намират за привлекателна. Няколко мощни индустрии са били открити през последните две десетилетия в различни градове, включително и този, който става въпрос. Мястото, където растението е разположил "Samsung" в Полша - Познан. Градът се отличава не само това. През 1994 г. там е открит голям производство на автомобилния гигант "Фолксваген", а през 2014 г. немската компания започна изграждането на нов завод в близост до града.

В допълнение към мултинационални компании, базирани в Познан и вътрешен. По-скоро добре известен местен пивоварна, се приканват заинтересованите лица на нощни обиколки. Туристите, които са посетили на работното място, удовлетворени: отличен опит, вкусна бира, много интересна технология.

Познан (Полша) - мястото, където се спазват свещените традиции. Какви са единствената редовна случай не намерили убежище тук. Есен в града идват спортисти (традиционен маратон). В средата на юни, а след това се отваря известния Sventoyanskaya панаир, със своите корени в Средновековието.

За празници в областта на повишени платформа, където те пеят и танцуват, концерти и театрални представления. Освен това, градът е пълен с улични изпълнители, някои от които, според гостуващ обществени, много добре свири на китара и други музикални инструменти.

Преместването далеч от зоната

В допълнение към Стария пазар, значителен интерес са и околните красотата. Той е популярен остров Тумски. Ето един чудесен пример за готическа архитектура - най-старата катедрала, който се слави с Полша (Познан, може да се каже, е роден в същото време в храма). От времето на хоризонта на папа Йоан Павел II е най-голямата името Archcathedral базиликата в Познан светиите Петър и Павел. Параклисът на територията на първите църкви, построени в Полша, църквата на Дева Мария, заобиколен от група от други сгради, някои от които са членове на древен римски стил.

В града на повече от дузина музеи, две зоологически градини (старо и ново), много ресторанти, магазини и складове. Не е чужд на този град и футбол в Познан (Полша) по време на Евро 2012 приемни мачовете от шампионата. Seat стадион е модерен, удобен и отговаря на всички изисквания за безопасност. Градът на базата на два отбора, единият от които ( "Лех") е редовен в Европейския чашата (макар и много успехи в тази област все още не е постигнато поляците).

Разнообразие - ключът към успеха

Прегледите трябва да се чете, че Познан има душа, и са признати от много туристи, които бяха покорени и обезоръжен от очарованието на местната архитектура, традиции и гостоприемство на местните жители.

В града има туристически офис на площад Свобода, където можете да получите най-подробна информация за дейностите, които се планират в близко бъдеще. Много опитни туристи, се препоръчва да посетят, да не пропуснете нещо интересно, но все пак препоръчваме да остане в продължение на две или три дни най-малко да се каже: това си заслужава.

Окуражаващо е, че все повече и повече посетители изразили желание да посетят Познан (Полша). Снимки на много атракции и възторжени отзиви постепенно си вършат работата, популяризиране на града, който несправедливо подценявам много туроператори.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 bg.atomiyme.com. Theme powered by WordPress.